Macron: Güçlü bir NATO içinde daha güçlü bir Avrupa inşa ediyoruz

Ankara, 8 Temmuz (Hibya) – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Finlandiya ve İsveç’in yanı sıra NATO’nun Finlandiya’daki İleri Harekat Kara Kuvvetleri (FLF) rotasyonlarına askeri katkı sağlayacağını duyurdu.

Macron: Güçlü bir NATO içinde daha güçlü bir Avrupa inşa ediyoruz
Yayınlama: 08.07.2026
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın NATO’nun Finlandiya’daki İleri Harekat Kara Kuvvetleri (FLF) rotasyonlarına askeri katkı sağlayacağını açıkladı.

Fransa’nın ittifak içindeki yeni askeri taahhüdünü ve operasyonel hedeflerini paylaşan Macron, “Finlandiya ve İsveç’in yanı sıra Fransa da NATO’nun Finlandiya’daki İleri Harekat Kara Kuvvetleri rotasyonlarına katkıda bulunacak. Askerlerimiz Kuzey Kutbu’nun güvenliğine katkıda bulunacak” dedi.

Avrupa’nın güvenlik mimarisine ve kolektif savunma anlayışına dikkat çeken Macron, açıklamasını “Her gün, daha güçlü bir NATO içinde daha güçlü bir Avrupa inşa ediyoruz” sözleriyle tamamladı.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.